Seriale mișto de pe Netflix

Bun, hai să ne întelegem de la început. Nu, nu o să mă uit la Riverdale sau la Pretty Little Liars. Notarea este de la 1 și până la 6, unde 1 este genial și 6 e oribil.

Shooter – Un fost pușcaș marin se retrage pentru a petrece mai mult timp cu familia lui, dar este rechemat la datorie de fostul lui căpitan, acum în serviciile secrete, care de fapt îi trage țeapă și îi înscenează moartea Președintelui Ucrainian. Acțiunea are loc în Seattle/Texas. Produs de Netflix. Cel care îl joacă pe Bob Lee Swagger este un actor destul de bun, în rest actorii nu joacă extrem de bine. Jack Payne mi se pare un personaj prost gândit, fără nicio treabă cu acțiunea. Personajul Harris Downey încearcă să fie amuzant, dar nu prea e. Nota 2 (cu puțină indulgență).

Fauda – Un serial despre conflictul dintre Israel și Palestina. Doron, un fost agent sub acoperire care s-a retras pentru a petrece mai mult timp cu soția și cu copii lui (da, știu, până la un punct are o poveste asemănătoare cu Shooter), e rechemat la datorie pentru că un terorist palestinian foarte periculos pe care toată lumea îl credea mort este defapt viu (și pentru că relația dintre el și nevastă-sa nu mai era chiar așa de roz ca înainte). Acțiunea, după cum probabil v-ați fi așteptat, are loc în Israel și în Palestina. Produs de Yes Israel, cumpărat de Netflix. De departe cel mai bun serial pe care l-am văzut în ultimii doi ani. Bine, a mers și la fix, pentru că eu am fost în ianuarie anul acesta în Israel și am trecut și granița către Palestina (nu, nu din adins, pur și simplu așa ne-a dus Maps-ul de la Tel-Aviv până la En Bokek), și în martie am văzut primul sezon. Actorul care îl joacă pe Doron (care, apropo, este și producătorul serialului) joacă foarte bine. În serial se vorbește arabă și ebraică, dar există subtitrări și în română. Apropo, când căutam pe IMDB despre acest serial (voiam neapărat să știu cine naiba îl interpretează pe Căpitanul Ayub), am aflat că “Fauda” înseamnă în arabă haos. I-am recomandat serialul și tatălui meu, care a văzut ambele sezoane în două zile. Fauda primește nota 1 cu felicitări (cam cât am primit și eu la biologie pe semestrul întai).

The Mechanism – Sau O Mecanismo în portugheză, căci acțiunea are loc în Brazilia. E vorba despre un fost polițai, care de data asta nu s-a retras pentru a petrece mai mult timp cu familia (deși avea o soție și o fiică), ci pentru că și-a înscenat moartea. Obsesia lui era un tip pe nume Roberto Ibrahim, un tip care-i fusese coleg în generală și care se ocupa cu spălarea de bani, iar sediul lui se afla deasupra unei benzinării (știu, dubios, nu?). Măcar Roberto Ibrahim avea un sediu mai spațios și o ocupație mai interesantă decât Marco Ruffo, protagonistul. Ruffo avea sediul în garaj și se ocupa cu căutatul în gunoaie. Nu glumesc. Căuta în gunoaiele de pe lângă benzinărie resturile de la foile rupte de Ibrahim și apropiații lui, pe care le lipea mai apoi și încerca să găsească o conexiune între ele. Până la urmă a găsit una, una în care era implicat președintele Braziliei (sau președinta) și o mare companie Petrolieră. Aparent serialul este făcut după o poveste reală. Acțiunea are loc în mai multe orașe din Brazilia (Brasilia, capitala Braziliei, Sao Paulo și Curitiba). Actorii joacă ok. The Mechanism primește 1,5.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.