#EUdojo @ #EUcode

Dupa cum probabil stiti, saptamana aceasta este Saptamana Europeana a Programarii, Europe Code Week 2014.

In aceasta saptamana vor avea loc in toata Europa foarte multe manifestari in care copii si tineri isi vor demostra aptitudinile in programare, webdesign si robotica.

Cea mai importanta dintre aceste manifestari va avea loc maine la sediul Parlamentului European din Bruxelles, unde mai multi copii din Romania, Polonia, Italia, Marea Britanie, Irlanda si Olanda isi vor demonsta talentul in domeniul programarii invatandu-i pe europarlamentari sa creeze un site simplu HTML in cadrul unei sesiuni de doua ore.

Din Romania vor participa 2 Coder Ninja’s de la Coder Dojo Bucuresti Nord (Teodor Tatu si subsemnatul) si 2 de la Coder Dojo Timisoara.

Ii vom invata pe parlamentarii europeni HTML si CSS, le vom arata cum poate face un website simplu cu speranta ca vor intelege importanta programarii si ca vor deveni ambasadori ai Coder Dojo in tarile din care vin.

Ramaneti pe receptie, va urma in cateva ore o relatare in direct de la European Code Week din Parlamentul European de la Bruxelles, exclusiv pentru cititorii davidian.ro.

 

Saptamana Europeana a Programarii este o initiativa a Comisiei Europene care a avut prima manifestare la sfarsitul anului trecut. La aceasta prim eveniment au participat peste 10.000 de persoane din 26 de tari europene.

Coder Dojo este o miscare internationala open source, bazata pe voluntariat si mentorat, care opereaza cluburi de programare gratuite pentru copii si tineri cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani. Participantii la dojo-uri invata sa codeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii informatice, jocuri pe calculator sau roboti si isi formeaza deprinderi sociale intr-un mediu deschis, incluziv si informal. Avand o vechime de putin peste 3 ani, CoderDojo s-a raspandit in aproape 500 de locatii din aproape 50 de tari.

One thought on “#EUdojo @ #EUcode

Lasă un comentariu