Conturi pentru economii pentru copii

Tu ce faci cu banii tăi? Unii se duc și își cumpără ceva. Alții nu fac nimic cu ei. Eu mă duc și îi pun la bancă în niste conturi care se numesc Conturi de economii pentru copii.

De ce? Ca atunci când termin facultatea să am niște bani puși deoparte.

Să presupunem că nu aș avea nici un ban pus deoparte și că am terminat facultatea. Ce fac? Nu am apartament, nu am mașină și nici bani puși deoparte. Sunt două soluții:

1. Îmi dau părinții niște bani. Când voi termina facultatea, părinții mei vor fi pensionari, deci nu vor avea mulți bani. În plus, după ce împlinesc 18 ani părinții mei nu mai sunt obligați să mă crească.

2. Îmi iau un credit. Nu cred că aș vrea să împrumut bani ca să plătesc o căruță de bani mulți ani. În plus, nu pot să știu dacă peste 10 ani voi avea suficienți bani încât să pot plăti rata.

Soluția? Unul sau mai multe conturi de economi pentru copii. Eu v-aș recomanda din toată inima această opțiune. Cele mai buna bănci în conturi de economi pentru copii sunt ING, Unicredit și Banca Transilvania.

Cum funcționează? Păi, tu și unul din părinții tăi/tutore puneți bani în cont. La 14 ani, primești un card de debit, iar la 18 ani primești controlul total asupra contului.

Lasă un comentariu